De gemeente wil Noord veiliger maken

De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil samen met de bewoners in onze buurten in Noord de wijk veiliger maken.
Het verbeteren van de veiligheid en de veiligheidsgevoelens van inwoners vraagt om maatwerk per wijk en buurt.
De gemeente wil hierover in gesprek gaan met inwoners en organisaties in Noord (Hambaken, Rompert, Haren, Slagen, Reit, Donk, Buitenpepers, Herven, Morgen en Orthen).

Burgemeester Jack Mikkers: “We willen graag van inwoners horen hoe zij tegen de veiligheid in hun eigen omgeving aankijken. Zo kunnen we samen Noord nog veiliger maken. We deden dit al eerder in andere wijken. Inwoners noemden onderwerpen die ze belangrijk vinden en dachten mee over een geschikte aanpak. Ik hoop dat ook in Noord veel inwoners mee gaan doen.”

Onderzoek en bijeenkomst
De gemeente nodigt inwoners uit om een korte vragenlijst in te vullen. Deze staat op www.s-hertogenbosch.nl/veiligheidsplan.

Als de resultaten bekend zijn, komt er een bijeenkomst over wat er speelt in de wijk. Wijkbewoners zien wat het onderzoek zegt over de veiligheid in Noord. Ze kunnen dit aanvullen met hun eigen beleving en ervaringen. Zo kunnen de gemeente en de politie samen met inwoners bepalen waar met voorrang aandacht naartoe moet. Denk bijvoorbeeld aan auto- of woninginbraak, geweld en jeugdoverlast.

Met groet,

Ronnie van Gaal
Wijkmanager Noord en Maaspoort gemeente ’s-Hertogenbosch
r.vangaal@s-hertogenbosch.nl
06 -55 19 04 62