Heerlijke Koningsdag in de Buitenpepers

Deze Koningsdag was weer ánders dan alle kinderactiviteiten op onze nationale feestdag in voorgaande jaren. Vorig jaar was er door de corona-uitbraak een lockdown en een verbod op buitenactiviteiten. Nú mochten de buurtbewoners weer iéts doen, niet grootschalig en op anderhalve meter. Zoals wijlen Johan Cruyff het zei: ‘ieder nadeel heeft zijn voordeel’… Dat gold ook voor de activiteiten in onze buurt. Want in plaats van één centrale buurtactiviteit in de Kuil tussen de Vijfde en de Zesde Buitenpepers waren er nu kleine activiteiten in verschillende straten en plantsoenen.

Veel buren hadden vooraf met elkaar afspraken gemaakt om samen ‘iets kleins te organiseren’ en dat lukte prima, ook door het fantastische oranje zonnetje. Adriana, Dick en Anneke van de Contactgroep Vereniging De Buitenpepers deden veel kinderen een plezier met het uitdelen van een versierpakket met slingers en ballonnen voor de fietsen. Dit jaar geen fietsoptocht met veel kinderen en veel ouders; de kinderen versierden hun fietsen in hun eigen straat.

Onder meer op de Eerste Buitenpepers, het veld bij de Tweede Buitenpepers en de Derde Buitenpepers en op het speelterrein bij de Vierde Buitenpepers werd het daarna gezellig op afstand met kleine activiteiten en tompoucen voor de kleinsten.

Ken, Elise en Siegfried deelden vanaf de picknicktafel aan de Derde Buitenpepers de tomatenstekjes uit, die daar zijn ingeleverd door tien buurtbewoners. De stekjes zijn nu terecht gekomen bij nog meer buurtbewoners, die tot IJsheiligen half mee de stekjes verder binnenhuis opkweken. Daarna mogen de tomatenplantjes de grond in en verwachten we in de loop van de zomer een mooie tomatenoogst in onze buurt. Dank aan alle organisatoren van de verschillende activiteiten. De kinderen, hun ouders én opa’s en oma’s hebben genoten van deze Koningsdag in meerdere straten in onze buurt. Hieperdepiephoera!