Koningsdag: uitdelen fietsversierspullen vanuit De Kuil, tussen de Vijfde en Zesde Buitenpepers

Deze week heeft de regering en de overheid een versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd vanaf volgende week woensdag 28 april. Dat betekent dat we in De Buitenpepers op een aangepaste wijze de Koningsdag gaan vieren. Anders dan in 2019 en in de jaren daarvoor.

De organisatoren van de Koningsdag-activiteiten in onze buurt – de Contactgroep Vereniging De Buitenpepers – delen op 27 april tussen 11.30 en 12.30 uur vlaggetjes en slingers uit, waarmee de kinderen hun fietsen kunnen versieren. Dat gebeurt zoals gebruikelijk vanaf enkele tafels in de Kuil tussen de Vijfde en Zesde Buitenpepers.

Er is echter géén optocht en ook geen ijscokar! De ouders en de kinderen kunnen slechts de materialen in oranje en rood-wit-blauw ophalen. Het is de bedoeling van de kinderen hun fietsen thuis of in de eigen straat versieren. In de Kuil vinden dus géén activiteiten plaats.

We verzoeken de ouders om onderling de gepaste afstand van anderhalve meter te bewaren: in de Kuil, maar natuurlijk ook bij ontmoetingen tussen de kinderen in de eigen straat of plantsoen. We hopen op jullie begrip en medewerking bij deze aangepaste aanpak. En we wensen iedereen natuurlijk een prachtige Koningsdag volgende week dinsdag! Een hartelijke groet van de Contactgroep Vereniging De Buitenpepers, Adriana Hernandez