Buurtplan Buitenpepers Aardgasvrij 2020 vanaf 28/11/2019 te downloaden

DOWNLOAD Klik hier

HET BUITENPEPERS BUURTPLAN 2020 ‘MAKEN WE SAMEN DE BUITENPEPERS AARDGASVRIJ?’

Op 28 november 2019 is het Buurtplan 2020 voor de Buitenpepers uitgereikt aan bewoners van de elf straten uit onze buurt. Dat gebeurde na afloop van een presentatie van het Buurtplan, tijdens de vierde bewonersbijeenkomst in café-restaurant D’n Boerderij in het ondersteuningstraject van Buurkracht voor onze buurt. Ook Michael Urlings en Monique Jansen, beiden werkzaam bij de afdeling Economie en Energie van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, hebben het Buurtplan 2020 ontvangen.

Het buurtplan is geschreven dóór de bewoners uit onze buurt. Een Meedenkteam van dertig bewoners heeft in de maanden juni tot en met november gewerkt aan de ideeën en voorstellen voor dit plan. Dat deden we met steun van Buurkracht. Het plan is opgesteld na verschillende momenten van overleg met de bewoners. Tijdens vier bijeenkomsten kregen zij veel informatie. De bewoners gaven zelf ook veel reacties. Bovendien reageerden maar liefst 125 bewoners op een enquête over het energiezuinig maken van hun woning én het aardgasvrij maken van de buurt. Zo veel mogelijk van deze reacties zijn benut bij de voorstellen die het Meedenkteam heeft opgesteld in het plan.

Het Buurtplan is ook een plan vóór de bewoners. In het plan doet het Meedenkteam suggesties wat bewoners al op korte termijn (eerste helft 2020) kunnen doen om sámen hun woningen door isoleren energiezuiniger te maken.

Het Meedenkteam geeft dit Buurtplan aan de bewoners van onze buurt, aan de gemeente en aan andere belangstellenden. Want we zijn niet de enige buurt in ’s-Hertogenbosch met ambities om de eigen buurt energiezuinig en aardgasvrij te maken. Dit plan moet voor de Buitenpepers een startschot en stimulans zijn om onze buurt (nog meer) duurzaam, leefbaar en actief te maken! Dat hebben is nu op papier gezet én we gaan het ook doén!

We danken Bernice Kamphuis voor haar energieke en enthousiaste begeleiding van het Buurkrachttraject! Jij was dé motor in dit traject en je hebt ons werkelijk vérder gebracht in de ontwikkeling van onze buurt!