Buitenpepers Aardgasvrij Buurtplan presentatie

Buurtplan presentatie op bijeenkomst 28 november 2019

‘(HOE) MAKEN SAMEN WE BUITENPEPERS AARDGASVRIJ?’

DONDERDAGAVOND 28 NOVEMBER, RESTAURANT D’N BOERDERIJ, DE HERVEN 52-54, INLOOP 19.30 UUR, AANVANG 20.00 UUR
AANSLUITEND: LOOP MEE MET EEN KORTE WARMTEWANDELING! VANAF de SUPERCOOP OM 21.00 UUR, NA AFLOOP GLUHWEIN EN CHOCOLADEMELK

Komende donderdag 28 november presenteren de leden van het Meedenkteam, 30 buurtbewoners, de resultaten van ons onderzoek naar de vraag hoe we in onze buurt stappen kunnen zetten op weg naar een aardgasvrije Buitenpepers.
Dat doen we in D’n Boerderij, vlak bij onze buurt. Het Meedenkteam presenteert vanaf 20.00 uur ons Buurtplan 2020. Dat plan bieden we aan voor alle bewoners van de Buitenpepers.

VOORSTELLEN AAN DE GEMEENTE
We overhandigen voorts onze voorstellen aan Michael Urlings, projectleider Aardgasvrije Wijken van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hij krijgt onze aanbevelingen, waaronder een voorstel om verder te praten over een begroting voor onze vervolgstappen in 2020. Een van onze vervolgstappen is het organiseren van de gezamenlijke inkoop van woning isolerende maatregelen samen met bewoners. Daarbij hebben de ondersteuning van experts nodig. En dat kost geld. Daarover willen we binnenkort met de gemeente verder praten.

ONZE STAPPEN IN 2020
We sluiten in D’n Boerderij ons onderzoeks- en Buurkracht-traject op een feestelijke wijze af, door samen te proosten op onze wijk! En ieder die wil meedoen aan onze vervolgstappen kan haar of zijn naam noteren op verschillende moodboards. Daarop vind je informatie over onze vervolgstappen in het voorjaar van 2020. Wil je meedoen, dan vinden we dat super! Graag zien we jouw naam en mailadres op een van de moodboards voor onze stappen in 2020!

WARMTEWANDELING IN GROEPJES DOOR DE BUURT
Om 20.45 uur wandelen we vanuit D’n Boerderij een paar honderd meter naar de SuperCoop aan de Buitenpepersdreef. Daar starten we om 21.00 uur met een warmtewandeling door de buurt. We gaan met kleine groepjes wandelen. Met behulp van infraroodcamera’s kun je zien waar de meeste energie een huis verlaat. Of je krijgt inzicht in het resultaat van reeds genomen isolatiemaatregelen en je weet wat je goed hebt gedaan en wat beter kan. De warmtewandeling levert vast meer bewustwording op van wat er zoal in onze buurt aan isolatiemaatregelen is gedaan en welke verschillen er te zien zijn. Bij een warmtewandeling van Buurkracht in Arnhem bijvoorbeeld was het verschil tussen gewoon dubbel glas, HR+ en HR++ glas goed te zien van buitenaf.

AFSLUITING BIJ DE SUPERCOOP
We sluiten deze laatste bijeenkomst-activiteit van het Buurkracht-traject af met glühwein en chocolademelk bij de SuperCoop. We verwachten daar rond 21.30 á 21.45 uur terug te zijn.

Iedere buurtbewoner is welkom! We hopen je graag te zien vanaf 19.30 uur in D’n Boerderij, komende donderdagavond 28 november.

Een hartelijke groet, namens het Meedenkteam:
Gabbie van der Kroef

Samen richting een aardgasvrije buitenpepers

In 2050 moet elk huishouden in Nederland van het gas af zijn. Dat klinkt ver weg, maar het gaat sneller dan je denkt. Buurtbewoners van de Buitenpepers hebben daarom, samen met Buurkracht en de gemeente ‘s-Hertogenbosch onderzocht, wat er nodig is om onze buurt aardgasvrij te maken.

De Buitenpepers wordt door de gemeente ‘s- Hertogenbosch gezien als een voorbeeldbuurt. Op 7 november was de 3de buurtbijeenkomst. De afgelopen tijd is er een meedenkteam aan de slag gegaan. Zij hebben een buurtplan geschreven waarin ze onderzoeken of en hoe De Buitenpepers aardgasvrij kan worden. Buurtbijeenkomst 28 november. Kom je ook? Locatie: Dn boerderij Hertogenbosch Tijden: inloop 19.30 uur, start 20.00 uur

Kijk ook op https://www.buurkracht.nl/de-buitenpepers.

Samen kijken we naar de technische en financiële mogelijkheden in de buurt en wat er nodig is per type woning. Zo is er een buurtplan opgesteld door bewoners voor bewoners. We hebben een voorstelling wat we nu al samen aan kunnen pakken! 

Kijk ook op de speciale de buitenpepers site van buurkracht.

Geef een antwoord