2018 Wine & Dine terugblik

Editie 2018 was weer super gezellig. Op 4 februari 2018 begonnen de voorbereidingen van Diny, Hanneke, Mariec, Jeroen, Philip en Siegfried om tot een zeer geslaagde Wine&Dine te komen op 3 november.  67 deelnemers hadden zich ingeschreven. Dat is toch weer meer dan vorig jaar. Het concept is bekend. Je begint om 17:30 uur bij een adres waar iemand het voorgerecht voor 6-7 personen heeft klaarstaan waarna om 19:00 uur het hoofdgerecht op een ander adres wordt gegeten met weer andere mensen. Het grand-dessert is om 21:00 uur in het Nico Schuurmanshuis. Voornaamste doel is om mensen in de buurt (beter) te leren kennen. ‘Werk jij daar dan ken je vast het bedrijf waar ik werk!’ ‘oh, dan kan ik haar vragen als oppas’.  ‘Zou geweldig zijn een buurtfestival te organiseren met podium in een feesttent met muziek en kinderactiviteiten, met eten en drinken.’! Dit jaar waren de nieuwigheden dat er ook in koppels meegedaan kon worden en dat de Wijndivas wijnen hebben geselecteerd afgestemd op de ingrediënten die de koks gebruikten. Ze brachten de wijnen thuis bij de koks en maakten bij elk gerecht een toelichting. Een pittige Indische rijsttafel kreeg zo een fruitige rode wijn uit het Gardameer in Italië met een laag tannine gehalte.  En in het Nico Schuurmanshuis verzorgende Annet Verkuil en Jan Peels tijdens het nagerecht voor een jazzy optreden als eerste manifestatie van muziek in de Buitenpepers. De vrijwilligers van het Nico Schuurmanshuis vinden ons elk jaar weer zo’n leuke groep, echte gezelligheid. En de gasten van buiten lieten weten dat ze aan het overwegen zijn in onze mooie buurt te komen wonen. Het eten was weer goed, de wijn nu heel speciaal . Het was voor de derde keer een feest. Dank aan sponsors, de Wijndivas, Supercoop, Nico Schuurmanshuis

Siegfried, Jeroen, Philip, Mariec, Hanneke en Dineke

 
2 gedachten over “2018 Wine & Dine terugblik”

 1. Hallo,
  Allereerst mijn complimenten voor alle activiteiten die worden georganiseerd in de Buitenpepers.
  Zelf heb ik belangstelling voor de wine&dine activiteit.
  Door onze vakantie was ik te laat met info vragen .
  Bij deze wil ik dit voor de volgende in 2019.
  Vooral hoe en wat koken voor zoveel gasten en 25 gasten ontvangen in een huis.
  Ik kan het nog niet helemaal voor mij zien…….
  Wel vind ik het een prachtig initatief!
  Hartelijke groet, Els van Schijndel- van den Merkhof.

 2. Wij, nieuwe bewoners van de Buitenpepersdreef 182, melden ons graag samen aan deel te nemen aan het Wine en Dine gebeuren zaterdag 3 november.
  Ook willen wij graag een voorgerechtje maken !
  Met vriendelijke groeten
  Jan Heuves en Vanda Blom

Geef een antwoord