Vul de bewonersenquête in! Aardgasvrije Buitenpepers

Vul de enquête hier in!

Samen richting een aardgasvrije buitenpepers

In 2050 moet elk huishouden in Nederland van het gas af zijn. Dat klinkt ver weg, maar het gaat sneller dan je denkt. Buurtbewoners van de Buitenpepers onderzoeken daarom, samen met Buurkracht en de gemeente ‘s-Hertogenbosch, wat er nodig is om onze buurt aardgasvrij te maken.

Enquête

In de komende maanden stelt ons meedenkteam, dat bestaat uit bewoners, een buurtplan op. In dat plan komt te staan wat we in de buurt zelf kunnen doen en waar we steun nodig hebben van de overheid. En wat er op korte termijn al mogelijk is om onze buurt duurzamer te maken. Voorts kunnen we in het buurtplan inventariseren wat we extra kunnen doen om de leefbaarheid verder te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid of een duurzaam buurthuis.Wat zijn je wensen en vragen?
Voor ons buurtplan zijn we benieuwd naar je wensen over het energiezuinig maken van jouw huis en jouw vragen over een aardgasvrije buurt. Daarom deze enquête. De resultaten van onze enquête geven we tijdens een bewonersbijeenkomst op 5 september terug aan alle bewoners. Daarna gaan we ons buurtplan maken. Heel fijn als je daarom tijd kunt vinden om onze enquête in te vullen.

Voor wie de enquête liever op papier invult: in de koffiecorner bij de SuperCoop aan de Buitenpepersdreef liggen papieren exemplaren. Je kunt de papieren enquête inleveren aan de servicebalie bij de SuperCoop.

Jouw reactie mág anoniem, zie ook vraag 13. Indien je meer wilt weten over onze aanpak, kijk dan op https://www.buurkracht.nl/de-buitenpepers. Vul deze enquête voor 5 augustus in.

Bij voorbaat dank voor je medewerking!

Wat kun je verwachten?

Elke maand komen je buurtgenoten (het meedenkteam) bij elkaar. En op de buurtbijeenkomsten geven zij een terugkoppeling aan jullie over hun bevindingen.

Samen kijken we naar de technische en financiële mogelijkheden in de buurt en wat er nodig is per type woning. Zo ontstaat er een buurtplan opgesteld door bewoners voor bewoners. Daarna weten we precies wat we nu al samen aan kunnen pakken! 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de stappen van het meedenkteam, mail dan naar energiegroepbuitenpepers@gmail.com Via dit mailadres kun je ook jouw vragen stellen over het energiezuinig of aardgasvrij maken van jouw eigen woning.

Kijk ook op de speciale de buitenpepers site van buurkracht.